The best tools for working from home

Door de gevolgen van het corona virus is thuiswerken een must geworden. Echter hoe zorg je ervoor dat je thuis zo efficiënt mogelijk werkt? Hoe voorkom je dat je personeel eenvoudig kan overleggen met collega's? Dat ga ik in deze post beschrijven.

Email

Sign of the @ icon.
Photo by Onlineprinters / Unsplash

Email is de ruggengraat van de zakelijke communicatie. In de laatste jaren zijn er vele alternatieven bedacht en uitgebracht zoals Slack, Zoom of Microsoft Teams. Deze applicaties hebben het doel communicatie tussen bedrijven en medewerkers te optimaliseren. Echter blijft email de nummer 1 in communicatie.

Zoom

Zoom (Video chat)
Photo by visuals / Unsplash

Zoom is "the new kid on the block" en is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in video communicatie software. Een reden van de snelle groei ten opzichten van concurrenten heeft Zoom te danken aan het kosteloos beschikbaar stellen van de software aan Chinese scholieren aan het begin van de corona crisis.

Een andere reden voor de snelle populariteit is het gebruiksgemak van de software. Het is bijzonder eenvoudig om een video vergadering te starten of bij te wonen. Mensen die nog nooit Zoom hebben gebruikt hoeven alleen op de uitnodiging te klikken en automatisch wordt het programma gedownload en de gebruiker aangemeld bij de vergadering.

Slack

Exploring architecture in Toronto, I came across some Slack signage! Must have been their Toronto office location. I’d have no idea why this would have been there otherwise. I hope many people can now use this cool sign for a post image when talking about Slack. If you do, I’d love attribution and a link to my homepage. That would be so very cool. Cheers.
Photo by Scott Webb / Unsplash

Slack gaat al wat langer mee en is vooral bekend bij grote Amerikaanse bedrijven. Slack heeft als doel email te vervangen. Het programma bevat kanalen waar medewerkers aan zijn gekoppeld.