Project TAN (Take A Number)

Tijdens mijn stage in China heb ik een app ontwikkeld met 2 Chinese studentes. De app is gemaakt voor het bedrijf GrandSourcing wat gevestigd is in Xiamen. De app is een sideproject van de eigenaar van het bedrijf.

Het idee was om een app te gaan ontwikkelen waarmee mensen digitaal een nummer kunnen trekken voor de wachtrij bij bedrijven. In Nederland valt het wachten bij grote bedrijven nog mee, maar in China en Amerika moeten mensen soms vele uren wachten voordat ze aan de beurt zijn. Met onze app is het mogelijk om digitaal een nummer te trekken wanneer de gebruiker nog niet op de locatie aanwezig is. Dit voorkomt grote drukte in de wachtruimtes. Ook gaat de app doorverkoop van nummertjes tegen.

Tijdens het project heb ik de api geprogrammeerd en was ik groepsleider. Groepsleider betekende tijdens het project dat ik mijn begeleider en opdrachtgever op de hoogte moest houden over de voortgang van het project. Ook maakte en bereiden ik de afspraken met de opdrachtgever voor. De api heb ik geprogrammeerd met behulp van Nodejs en Mongodb. De api biedt alle functies die met de app zijn uit te voeren.

Hieronder een video van de app

Welke ervaringen heb ik tijdens deze opdracht opgedaan?

Allereerst heb ik tijdens 5 maanden in het buitenland gewoond wat ik erg leuk vond. Ik heb samen leren werken met mensen die een compleet andere cultuur hebben. Door deze stageopdracht weet ik beter hoe ik met mensen uit China een project moet ontwikkelen.